Serkan DURAN IT Blog

Microsoft 365 Abonelik Fiyatlarında Güncelleme

02.03.2022
1.269
Microsoft 365 Abonelik Fiyatlarında Güncelleme

Microsoft, 01 Mart 2022 itibari ile bulut tabanlı bazı ürünlerinde fiyat ve satın alma modelinde değişiklik yapacağını tüm dünyaya ilan etmişti. Fakat bu süreyi revize ederek 10 Mart 2022 tarihine ötelemiş bulunuyor. Peki Microsoft365‘in fiyatını neden artırıyor? Eski ismiyle Office 365’in Haziran 2011’de piyasaya sürülmesinden bu yana ilk önemli fiyat güncellemesidir. Kavram kargaşası olmaması için Office365 21 Nisan 2020 tarihinde Microsoft 365 olarak isim değişikliğine gitmişti ve tüm çevrimiçi servislerini Microsoft 365 çatısı altında toplamıştı. Microsoft’un bu fiyat değişikliğine gitme nedeni, müşterilerin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için son on yılda sunduğu ürün inovasyonunu temel alıyor.

 

Resim -1

Microsoft365 2011 yılı lansmandan bu yana eklenen yeni ürün ve yetenek örneklerinin bazılarını görebilirsiniz.

Office365 yayınlandığından bu yana 25 yeni uygulama ve toplam 1400’ün üzerinde özellik eklendi bunlara birkaç örnek vermem gerekirse; Toplantılar, sohbetler, çağrılar, iş birliği ve iş süreçlerini otomatikleştirme yeteneği ile tek çözüm olarak Microsoft Teams’in gelişen yelpazesine ekleyerek devam etti. Veri ve e-postalar için ise veri kaybını önleme (DLP), Office mesajlaşma şifrelemesi ve saldırı yüzeyi azaltma yetenekleri gibi birçok özelliklerle beraber görevleri otomatikleştirmeye, ihtiyaç duyduğumuz bilgileri bulmaya ve herkes için daha erişilebilir yollarla iletişim kurmamıza yardımcı olan yeni yapay zekâ destekli yetenekler eklenildiğini sıralayabilirim.

Microsoft 365 Fiyatlarını Neden Artırıyor?

Microsoft 365, Dynamics 365 ve Power Platform’da bulunan ürün ekosistemini genişletmeye devam ederken, teknoloji devi, kuruluşunuzun tüketim biçimini değiştirebilecek bazı fiyatlandırma ve kaynak bulma ayarlamaları yapıyor. Microsoft, Office 365’in piyasaya sürülmesinden bu yana son on yılda ürünlerine eklenen ücretsiz özelliklerin sayısı konusunda cömert davrandı. Microsoft’un çalışma şeklinize değer katmaya devam edebilmesi için özellikle kurumsal müşterileri için Microsoft 365’in fiyatını arttırması normal durum diyebiliriz. Microsoft’un geçmişteki ve gelecekteki zengin eklemeler ve iyileştirmeler müşterilerine karşı bu fiyat artışını haklı çıkaracaktır.

Ne Değişiyor?

Orta ölçekli işletmeler için;

  • M365 Business Basic: 6 ABD doları
  • M365 İş Ekstra: 22 ABD Doları

Enterprise işletmeler için ise;

  • Office 365 E1: 10 ABD Doları
  • Office 365 E5: 38 ABD Doları
  • Office 365 E3: 23 ABD Doları
  • Microsoft 365 E3: 36 ABD Doları

Değişiklikler/İstisnalar;

  • Microsoft 365 F1 veya Microsoft 365 E5 ve Microsoft 365 İş Standardı SKU’sunda değişiklik olmayacak.
  • Eğitim veya Tüketici ürünlerine etkisi şimdilik olmayacak.
  • Fiyatlandırma, Ticari Toplu Lisanslama, CSP ve Web Direct için geçerlidir
  • Mevcut müşteriler, 10 Mart 2022’deki veya sonrasındaki bir sonraki yenilemelerine kadar etkilenmeyecektir.

Tüm fiyatlandırma, kullanıcı başına aylıktır. Bu artışlar, belirli bölgeler için yerel pazar ayarlamaları ile küresel olarak geçerli olacaktır.

Peki halihazırda kullandığınız servisler bu fiyatlardan etkilenecek mi? Veya anlaşmalarınız veya 10 Mart öncesi yapacağınız anlaşmalar bu fiyatlandırma mı üzerinden olacak bu konu ya da açıklık getireyim. İlk soru için anlaşma sağladığınız eski fiyat üzerinden anlaşma tarihinizin bitimine kadar kullanmaya devam edeceksiniz. Diğer soru için ise, yeni fiyatlar 10 Mart’ta yürürlüğe girmeden önce yıllık ön ödemeli lisanslara dönüştürerek mevcut fiyatlandırmanızı 12 ay boyunca sabitleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2019 Serkan DURAN