Serkan DURAN IT Blog

Microsoft Office 365 Block Tenant

27.10.2023
1.215
Microsoft Office 365 Block Tenant

Kurum içi Office 365 kullanan kuruluşların mail alma ve gönderme işlemlerini sağlayan Outlook uygulaması tarafında kullanıcılarımız mesai saatleri içerisinde birçok mail almakta ve göndermektedir. Gün içerisinde gelen maillerin arasından birçoğu olmasa da arada gereksiz veya tehlikeli içerikli mail gönderen e-postalar olabilir. 365 tarafında bir mail adresini whitelist veya blacklist e ekleyip o mail adresini bloklama veya izin verme işleminin yapılabildiğini biliyoruz.

Burada sizlere anlatmak istediğim daha kapsamlı olarak, bir tenant’ ı tamamen bloklamaktır. Tenant’ a bağlı gelen mail adreslerinden tehlikeli veya gereksiz mailleri bloklayabiliriz. Gereksiz gelen maillerden kastım, gün içerisinde telefon çekilişi, buzdolabı fiyatlarının indirimi veya kişisel hayata dair gereksiz konuları içeren mailler bunlara örnek olabilir.

Hızlıca portal.office.com URL adresi üzerinden Microsoft 365 Defender portalına erişim sağlıyoruz.

Security ekranına eriştiğimiz de sol panelde bulunan Email & Colaboration sekmesi altında bulunan Policies & Rules tabına giriş yapıyoruz.

Resim-1

Gelen pencerede, Threat policies alanına geçiş yapıyoruz.

Resim-2

Bir sonraki ekranda, Block tenant işlemi yapacağımız alana gitmek için Rules sekmesi altında bulunan Tenant Allow/Block List tabına geçiş yapıyoruz.

Resim-3

İşlemleri yapacağımız bu ekranda bulunan sık kullanılan ekmelerden kısaca bahsedip block işlemine geçmek istiyorum. URLs tabında gelen mailler içerisinde bulunan tehlikeli veya sahte URL bilgilerini buradan ekleyip blocklayabiliriz. Files tabı içinde aynı şekilde gelen mailler içerisinde bulunan problem oluşturabilecek dosyaları buradan ekleyip blocklayabiliriz.

İşlemleri yapacağımız Domains&Addresses sekmesinde ise herhangi bir Tenant’ ı blocklayabilir veya allow verebiliriz. Bu kısımda + Block butonuna tıklayıp işlemlerimizi tamamlayalım.

Resim-4

Block domains & addresses kısmında block vereceğimiz tenant bilgisini giriyoruz. Burada önemli olan bilgilerden biriside Remove block entry after kısmıdır. Bu kısımda block verdiğimiz tenant bilgisinin ne kadar süre block olarak kalacağını veya hiçbir zaman block işleminin kalkmayacağını belirleriz. Tıkladığımızda aşağı doğru açılan pencerede 30 güne kadar süre verebilir, never expire olarak seçebilir veya spesifik bir tarih seçilebilir. Burada dilenirse Optional Note alanına 100 karakteri geçmeyecek şekilde not girişi yapılabilir.

Resim-5

İşlemler tamamlandıktan ve bilgiler girildikten sonra pencerede Add butonuna tıklayıp işlemi sonlandırabiliriz.

Resim-6

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2019 Serkan DURAN